Bu başlığı koymamın nedeni, tamamen rastlantı üzerine alıp okuduğum 3 kitabı (rastlantı ve hikayeleriyle) sizlerle paylaşmak istemem.
Erkeğin Özüne Giden Yol – Yaşam Potansiyelinizi Keşfedin “The Way of the Superior Man”
Bir gün Facebook’ta eski bir dostumun(dostluklar eskimez de lafın gelişi işte) kurduğu grubu görüp Türkçe’ye çevrilmesine ön ayak olduğunu, yazarını ülkemize getirmeye çabaladığını öğrendiğimde karar verdim bu kitabı okumaya. Şu yaşına kadar eline kişisel gelişim kitabı almamış biri olarak ilginç bir deneyim olacağından emindim. Öncelikle söylemeliyim ki kitap erkeklere hitaben yazılmış ama erkek psikolojisi ve güdülerini anlamak isteyen her kadın mutlaka bir şeyler bulacaktır. Sıradışı bir açıklıkta yaklaştığı konulara ilginç tespitleriyle değinen David Deida, sözü fazla uzatmıyor ve kafanıza birşeyler sokmaya çalışmak yerine düşünmenize fırsat tanıyor. Kitaptan bazı başlıklar şöyle: Kutuplaşma ve Enerjiyi Anlama, Gizli Yönünüz, Dişi Çekiciliği.
The Geography of Bliss – One Grump’s Search for the Happiest Places in the World
Yine birgün internette gezerken yeni albümü çıkan Nil Karaibrahimgil’in sayfasında rastladım bu kitaba. Kendisi bir tren seyahatindeki fotoğrafının altına okuduğu kitabın adını yazınca rastlantılara herşeyden fazla inanan ben o kitabı okumak zorunda kaldım. Eric Weiner’in kaleminden 10 ülkeyi geziyor, o ülkelerdeki insanların mutluluğu neyde ve nerde aradıklarını-bulduklarını öğrenmeye çalışıyorsunuz. Oldukça keyifli bir anlatımı olan kitap kesinlikle bir gezi kitabı değil, toplulukların yaşayışları, alışkanlıkları, davranışları üzerine anlatımlar içeriyor.
The Half Brother – Lars Saabye Christensen
Norveç’e tezimi sunmaya gittiğimde konferanstan arkadaşım Agneta ile dönüş treninde sohbet ettiğimiz sırada Oslo’da nerede kalacağımı soruyor, ben de Cochs Pensjonat yanıtını veriyorum. Internetten bulduğum bu hostel ile ilgili pek bir fikrim yok o anda. Arkadaşım son dönem Norveç edebiyatından önemli bir yazarın o hostelde kaldığı bir sürede yazdığı kitaptan ve bu kitapla birlikte o yazarın kazandığı ödüllerden ve hostelin kazandığı saygınlıktan bahsediyor. Her gittiğim ülkede dillerini bilmesem de ünlü yazarlarından birinin bir kitabını okumayı ilke edinmişimdir, hele de kitap konusu da o ülkeyi anlatıyor, o ülkede geçiyorsa keyfime diyecek yoktur. İşte bu kitap da II.Dünya Savaşı’nın son günlerinde Norveç’te başlıyor. Savaşın son günlerinde (kitabın da daha henüz başında) geri çekilen Alman askerlerinden biri tarafından tecavüze uğrayan bir Norveçli kız ve ailesinin hikayesi anlatılıyor. Kızın annesi ve anneannesi sayesinde 3 kuşak Norveç kadınının savaş nedeniyle yaşadığı drama tanık oluyoruz.
Yeni Umutlarla #2025 Yılına Merhaba
3 hafta önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..