Başlığa bakıldığında, bayanlar belki de konuyu anlamayacaklarını ya da çok da ilgilerini çekmeyeceklerini düşünebilirler. Ama yanılmış olurlar. Zira burada öğrenecekleri bilgileri ileride tanıdıkları erkeklere satabilirler, ya da en azından pisuvar muhabbetleri geçtiğinde Fransız kalmaktan kurtulurlar.
Nedir bu pisuvar fobisi, ilk ne zaman başlamıştır ?
Orta okul zamanlarımıza dönersek, genelde birçoğumuz "çiş" olayını evde, temiz ve steril ortamda halletmekten daha çok haz alırız, mümkünse de umuma fazla açık yerlerde işimizi görmekten itina ederiz. Ama tabi "çiş" bu, geldiyse git diyemiyorsun. Okul başlıyor sabah 8 de, bitiyor öğleden sonra 3'te. 7 saat üstüne bi de yolda 1 saat, okulun tuvaletine girmeyecem diye de 8 saat tutmak mantıklı değil. Mecbur gireceksin oraya.
Ortaokul - liselerdeki tuvalet kültürü 3 aşağı 5 yukarı her yerde aynıdır. Özenti, dayı geçinen, çabuk olgunlaştığını düşünen, çeteler oluşturan tiplerin bilhassa sigara içmek için vazgeçilmez mekanıdır okul tuvaletleri. Ufak çaplı çete toplantılarına ev sahipliği yapmıştır her zaman. Bu dayı geçinen, mafyöz tiplemeli oluşumların pek değişik şakalaşmalarını ve eğlence anlayışlarını en iyi okul tuvaletlerinde gözlemleyebilirsiniz. Siz oraya 2 dakikalığına işinizi görmeye gelmişsinizdir ama arkada bir sürü insan tepişir. Ucuna kadar gelen çişiniz psikolojik olarak bir anda gider. Arkada tepişen hayvanların bir şekilde size çarpacağından korkup, bi türlü rahatça çişinizi yapamazsınız. Ama halbuki orası sizin rahatlamanız gereken bi yerdir. Lanet olasıca bir an önce gelsin, işimi bitireyim de çıkayım diye düşünürsünüz ama o stres anında kolay kolay olmaz.
Her zaman okul çeteleri olacak değil. Bazen de yanınıza bir öğretmen gelebilir. Tuvalette statü farkı yoktur. Öğretmenin de, öğrencinin de, hademenin de ortak kullanım alanıdır orası. Tam işeyecekken, yanınıza bir hoca gelirse, bu da fena bir stres yaratır. Hele bi de hoca tanıdık ise ve muhabbete girmek gibi bir zorunlulukta da hissediyorsanız kendinizi, eyvah ki ne eyvah.
Bir başka yere geçelim. Uzun yol seyahatlarinizde, otobüs mola verdimi, bütün otobüs hemen ilk iş çişini yapmaya gider. Burada hedef daima en dipteki, bir yanında duvar olan pisuvardır. Zira yanınızda biri dururken işemek fazlasıyla sıkıntı yaratabiliyor. Otobüslerin mola verdiği yerlerde 2 yanınızda da işeyen birilerinin olması stresinizi 2 katına çıkartabilir. Bu açıdan duvar dibini seçmekte her zaman fayda vardır. Bunun gibi benzer durumlar için, çok güzel bir yol gösterici oyunumuz var. Fazla sayıda pisuvara sahip büyük tuvaletlerde hangi pisuvarı seçmeniz gerektiği konusunda size fazlasıyla yardımcı olacağına inanıyorum. Bi oynayın, bakalım doğru pisuvarı seçebiliyor musunuz ?
http://gamescene.com/The_Urinal_Game_game.htmlPisuvar'da kafanızdan 1001 türlü şey geçer. En önemlisi, yanımda işeyen adam "acaba benimkini görüyor mu ?" sorunudur. Bunu anlamanın basit bir yolu vardır.
2 pisuvar arasındaki seperatör yeteri kadar uzunsa sorun yoktur, ama o yeterliliği anlamak gerekir. Yanınızdaki insan işerken, siz onunkini görmüyorsanız, o da sizinkini göremez. Kural bu kadar basittir. Ama bu sağlamayı yapabilmek için, sizin de çaktırmadan göz ucu ile yan tarafa bakmanız gerekmektedir. Yan taraf, sizin bu kaçamak bakışınızı fark ettiği anda, telafisi mümkün olmayan nahoş şeyler yaşanabilir, ya da aklından "vay sapık benimkine dikti gözünü" diye de düşünebilir. Ama aslında sizin merak ettiğiniz yanınızdakinin cinsel organı değil, sizinkini onun görüp göremediğinin sağlamasını yapmaktır.
Bunun haricinde yine tuvalet kalabalık olduğu için arkada sıra bekleyen tipler de vardır, bu da bünyede ayrı bir stres yaratır, "hala bitiremedi ..." diye düşündüğünü düşünürsünüz, işiniz daha da zora girer.
Çaktırmadan sağ ya da sol alt çapraza bir bakış. Göremiyorsanız, sorun yok. Ama bu testi yaparken yanınızdaki insanın cinsel organı ile karşılaşmak gibi bir sorun da var. O küçük bakışı atmaya cesaret edemeyenlerin, işeme süresince aklından geçen soru "acaba görebiliyor mudur benimkini" sorusudur. Adamın suratına baksan bi dert, pisuvarına baksan bi dert. Bir de tabi yanınızda işini gören kişinin uzun boylu olması sorunsalı vardır. Seperatör uzun olsa da, sağlama testini yapsanızda, yeterli olmayabilir. 2 metrelik bir adam geldi mi, "aha kesin gördü" diye geçer aklınızdan. Bu da gelen çişinizin geri kaçmasına neden olabilir.
Bir de tabi işyerlerindeki tuvaletler vardır. Mümkünse tabi klozet olan kabini kapmak istersiniz, ama her zaman gerçekleştiremezsiniz bu isteğinizi. Dolayısıyla size yine pisuvar kalır. Burada da bir üstünüz ya da müdürünüzün o sırada tuvalete girip yanınıza çökme durumu olabilir. Garip bi durumdur, 2 metre ötedeki ofiste patronunuzdur, müdürünüzdür, ama pisuvara geldi mi statü eşitlenmiştir. O da insan, onun da gidermesi gereken sizinle benzer ihtiyaçları var. Müdürü yanınızda işerken görünce zaten yine bi geri kaçma durumu yaşanabilir. Burada stres yaratan, adam geldiğinde siz işiyordunuz, adam geldi işini bitirdi, ellerini yıkadı, siz hala işiyorsunuz, kim bilir sizin hakkınızda neler düşünüyor ? Çok kötü...
Yurt dışındaki arkadaşların anlattıklarına göre, orada seperatör de yok, herkesin malı meydanda. Bize ters valla. Ucuna kadar gelen idrar anında kaçar. Yine kötü bi durum. Bir de yurt dışında zenci arkadaşların da olduğunu düşünürsek, sakıncalı vaziyetler oluşması muhtemel.
Netice olarak sorun şudur ki, yanınızda birisi oldu mu, erkekler işemekte zorluk çeker. Mümkünse kabine girip içeride özgürlüğünü ilan etmek ister insan ama işte her zaman da olamayabiliyor. Bu soruna çözüm bulan bilim adamları çok büyük sevap işlemiş olacak haberi olsun...
on numara yazı :)
YanıtlaSilyan kabinlerdeki yabancılarla, birbirini görmeden, sadece aynı anı/eylemi paylaşmak bile sinir bozucuyken bu gerçekten baya korkunçmuş haha
YanıtlaSilbir kadın olarak bu konuda hiç kafa yormamış olduğumu fark ettim. konuyu gayet keyifli ele almışsın :)
YanıtlaSilGüzel yorumlar için teşekkürler :)
YanıtlaSil