Bu aralar tatlılar ilgi alanımı megul etmiş durumda. O yüzden her yeme içme kategorisinde, ana yemeği es geçip tatlılardan bahsedersem, şaşırmayın.Bilmeyenler için çok güzel bir tavsiyem olacak; kestaneli profiterol. Okuldan eve gelirken, arkadaşım Şeydayla birlikte Nişantaşı Backhaus'ta bir şeyler yiyielim dedik, Kasım aynının şansa güzel havasını değerlendirip bahçesinde oturduk, mönülerimizi aldık. O anda kestaneli profiterolü gözüme kestirdim. 7-8 dk.içinde sos kaseleriyle birlikte uzun beyaz bir tabak ve üstü karamel sosuyla donatılmış profiterolüm geldi. Böğürtlen sosuyla birlikte, pek yakışmayacağı düşünülse bile, inanılmazdı.
Uzun zamandır bu kadar lezzetli bir tatlı keşfetmemiştim ki, bunu hemen sizlerle paylaşayım dedim. Backhaus'un hazır,pastaneden gelme olmayan; mutfak tatlılarından olduğu için daha lezzetli olduğunu da garson belirtme ihtiyacını, benim aşırı memnun yüz ifademden olsa gerek, belirtmiş bulundu. Tabi tabağın sonlarına gelirken, tatlımız biraz iç baymaya başlıyor ama ilk kaşıkladığınızda alacağınız tat içi garanti veriyorum. (tabii ki kestane ve karamel sevmeyenlere değil 0 garanti) Porsiyonu 7.5 Tl. Yolunuz Backhaus'a düşer de ne yesem diye takılırsanız, aklınıza gelsin. Denemenizi şidetle tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..