20 Ocak 2010 Çarşamba

İlk Bakışta Aşk- Efsane mi, Gerçek mi?

Google'da tamamen alakasız bir araştırma içindeyken kendimi amaçsızca bambaşka sayfalarda bambaşka şeyler okurken buluyorum bazen. Son 1 haftadır tüm vaktimi ders çalışmakla geçirmezsem vicdanen rahat olamadığım için gazete okumaya vakit ayıramamaktan, medyayla veya magazinle bağımı koparmaktan ileri geliyor olsa gerek, ders dışında ne varsa acayip ilgimi çekiyor şu sıralar. Bunun içindir ki Archives of Sexual Behaviour tarafından yapılan bir araştırma ilginç geldi ve gülümsetti beni; yıldırım aşkı denen şey gerçekten varmış ve alt süre sınırı da 8.2 saniyeymiş!


Şimdi bu bilim adamları şöyle bir deney yapmışlar: bir okula gizli kamera yerleştirip 115 öğrenci üzerinde gözlem yapmışlar. Aktör ve aktrisler salmışlar bu zavallı öğrencilerin arasına, onlarla konuşurken mimikleri ve göz hareketleri takip edilmiş. Öğrencilerin çilesi burada da bitmemiş, konuştukları kişilerin çekicilikleri konusunda not vermeleri istenmiş. Gözlemler ve not ortalamaları değerlendirildiğinde görülmüş ki, erkekler, beğendikleri aktrislerin gözlerine ortalama 8.2 saniye bakmışlar. Düşük not verdikleri aktrisleri kesme süreleri ise 4.5 saniyeyi geçmemiş. Kızlarda ise durum farklı; göz kontağı süresini aktörü beğenseler de beğenmeseler de uzun tutmamışlar!



Yani şöyle bir sonuca varılmış, eğer erkek sizinle 8.2 saniyeden fazla göz kontağı kurduysa aşık oldu demektir! Eğer bu sürenin altındaysa, eh, pek şansınız yok. Burada bana ilginç gelen şey, aşkın sadece fiziksel bir beğeniyle, belki arzuyla bir tutulması. Mojo'da eğlenirken yarım saat boyunca sizi kesen adamın o yarım saat sonunda gelip evlenme teklif etmesi gerek o zaman! Veya tam tersi, deliler gibi aşık olduğu kıza kafasını kaldırıp bakamayan utangaç erkekler tanıyorum. Bu araştırmadan çıkacak tek sonuç, erkeklerin beğendikleri kıza bakmaktan çekinmedikleri, kızların ise nazlı ve tedbirli doğaları gereği "cool" görünme çabaları!


Bir de, 8 saniyede başlayan aşkın ne kadar zamanda bittiğini araştırsalar ya :)



Haber kaynağı:
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=927931&Date=26.03.2009&CategoryID=79

1 yorum:

  1. Ondan sonra artık aşklar çok kısa sürüyo derler :)
    İşin kötü tarafı artık insanlarda bilim adamlarının gördüğü gibi görüyor aşkı

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..