25 Ocak 2010 Pazartesi

Yeni bir gün III - Bahadır Çambel'in ölümü üzerine

Hayati boyunca insani değerlere ve insanlara çok önem verdi. İnsanlarin içlerinde yer alan iyiliği hep bulmak icin uğraştı.

Hayatı boyunca bir sürü hata yaptı, ama yaptığı hatalarını da kabul etmeyi bildi ve onları düzeltmek için elinden gelen bütün çabayı ortaya koydu.

Karar verirken yüreğinin sesini dinlemeyi tercih etti, çünkü biliyordu ki yüreğinin sesini dinlemediği sürece kendine ihanet edecekti.

Öldüğü güne kadar hayatında bir sürü acı yaşadı, fakat bütün bu acıların bu hayat yolculuğunda bir öğretmen olduğunu biliyordu.

Paranın mutluluk getirmediğini, ama hayatında vazgeçilmez bir parçası olduğunu, hayatına bir çok konuda katkıda bulunup, hayattan daha fazla zevk almak için kullandı.

Kazandığı paraların toprağa gömülmeyeceğinin, fakat arkasından gelen soyunun devam ettirmekte ve yeryüzünde yaşayan insanlara katkıda bulunmak için ev, okul, hastahane, yaşlılar için bakım yurdu ve kimsesiz çocuklara ev sağlanması için kullamaya çalıştı.

Duygularını açıkça ifade etmeyi öğrendi ve insanlarla ileşimin her zaman açık ve net olmasına inandi. Tahmin etmektense dürüstçe sordu ve düşüncelerini paylaştı.

Yaşadığı dünyaya bağlandı ve doğayı her zaman hayatının bir parçası haline getirdi, bedenine iyi baktı.

Bahadir Cambel , sevgiyle doğdu , onu sevenler ile birlikte yaşadı ve dün aramızdan 92 yaşında sevgiyle ayrıldı. Onu sevenler bu ayrılıktan çok üzgün.

Ben geçmişten bugüne doğru yaşamıyorum, ben öldüğüm günden geriye doğru gelerek hayatımı yaşıyorum. Daha bu hayatta yapılacak çok işim, seveceğim çok insan var ama şunu iyi biliyorum, yarın yeni bir gün başlayacak ve bugünü dünya üzerinde tamamlayamayıp gözlerini hayata kapatacak bir sürü insan olacak, belki de bu insanlardan bir tanesi ben olacağım.

Ya bugün hayatımda yaşayacağım son gün ise, neleri yapmadığıma pişman olacağım ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..