21 Ocak 2010 Perşembe

Arabanın camını patlattırmamak için...

Evet, arabamın camını patlattılar ve ben bu olayı çeşitli yönleriyle size aktarmak istiyorum. Arabada görünür biçimde laptop vs. bırakılmaması gibi bir şehir kanunu vardır biliyorsunuz. Cuma günü işten çıkan ve haftasonu çalışırım gibi işgüzar bir tavırla bilgisayarını yanına alan bendeniz İzmir Bostanlı’da yemek yerken bu kuralı ihlal ettim.

Ne yapmamalı?
-Arabanın ön-arka koltuğunda eşya bırakmamalı. Eşyanız değersiz, arabayı bıraktığınız yer çok işlek bir yer dahi olsa.
-Park ettikten sonra eşyalarınızı alıp bagaja kaldırmanız da uygun değil, çünkü izleniyor olabilirsiniz.
-Söz konusu bir laptop ise kafede açıp kullanıp sonra getirip arabaya koyup oradan ayrılmak, hırsızlığa davetiye çıkarmakla eş değer.

Ne yapmalı?
-İlla ki değerli eşya arabada bulundurulacaksa, park öncesinde (bir önceki noktadan çıkarken) eşya bagaja kaldırılmalı.
-Teyp meyp mümkünse üstünde bırakılmamalı.
-Olay gerçekleşmişse polis çağırıp tutanak tutturmalı. Belli mi olur, belki bulunur.

Arabanızın tam karşısında duran kokoreççiyi bilinmeyen bir numaradan arayıp sipariş vermeye ve oradan uzaklaştırıp eylemi gerçekleştirmeye kafa yoran bu arkadaşlardan korunmanın yolu yok, ancak bu durumları yaşama olasılığımızı azaltabiliriz sanırım.

1 yorum:

  1. Olay gerçekleşmişse, ne yazık ki polise bu olayı bildirmenin pek bir anlamı olmuyor. Nitekim 4-5 sene önce annemin başına bu olay geldi, Şişli'de, fırının önüne arabasını parkedip çıktı ve 3-4 dakikalık ekmek alışverişi esnasında kelebek cam kırılıp, daha taksidi hiç ödenmemiş laptop çalındı. Sonuç? Polise gidildi ve alınan cevap da : 'Burası İstanbul, böyle şeylerin olacağını bilmiyor musunuz! Yapabileceğimiz bir şey yok!' oldu. Bu olay olduysa en iyisi kadere boyun bükmek.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..