3 Ocak 2010 Pazar

İtici bir Pazar Sabahı

Pazarları oldum olası sevmedim. Hesapta tatil günüdür ama akıllarda tatilin tüm yükünü üstüne çekmiş bir ertesi pazartesi sendromunu ölesiye yaşama zamanından öteye gidememiştir.
Bu blok şeklinde duran 5 çalışma gününü ortadan delip 2-1-2 şeklinde 2 çalış bir dinlen, sonra 2 daha çalış şeklinde bir düzene neden gidilmemiştir?Yani şöyle haftanın ortasında bekleyen, perşembe-cuma arifesinde iyi bir dinlenme imkanı sunabilecek kalite bir çarşamba tatili mutluluk hormonumuzun daha fazla salınmasına önayak etmez miydi sizce de?
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada uygulanan sistem 5+2 şeklinde. Büyüklerimiz bu soruyu sormuşlar mı acaba kendilerine? Ya da sorduklarında ne gibi tehlikeler görmüşler acaba? Biraz kafa yorup beni aydınlatabilirseniz sevinirim. Verim düşer filan gibi klişe laflar değil fakat bilimsele yakın gerçeklikte cevaplar gelebilirse çok mutlu olurum.
Herkese iyi pazarlar...

5 yorum:

  1. 4 + 3 'te bence oldukca guzel. Cuma'da tatil.
    Bol bol dinlenme firsati oluyor..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel öneriler. Yarım gün çalışmak da iyi olabilirdi. Uygarlığımza katkısı olabilirdi.

    YanıtlaSil
  3. Bence Fransa da olduğu gibi olmalı,akşam 4-5 gibi iş bitimi,cumaları yarım gün ve h.sonu da yine sizin.Avrupada bizden daha az çalışıp daha fazla verim alıyorlar,sebebi de açık,özel hayata da fırsat veren düzenli bir program,ne siz köle oluyorsunuz ne işiniz sizin kabusunuz oluyor.Bizdeyse,tüm enerjimiz sonuna kadar kullanılıyor,özel hayat mı o da ne!!!

    YanıtlaSil
  4. Mısır'da cumaları tatil, cumartesi iş var, pazar yine tatil... bence onlar için en iğrenç gün cumartesi olmalı

    YanıtlaSil
  5. Eskiden sadece dini günler tatilmiş. Örneğin Hristiyanlar sadece pazar günü çalışmıyorlarmış. O da kiliseye gidebilmek için. 5+2 sistemi bankacılık gibi sektörlerin hayatımıza girmesiyle geldi. Yakın zamanda gidecek gibi de gözükmüyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..