3 Aralık 2009 Perşembe

THE BIG BANG THEORY



Günlerdir odama kapanıp ders çalışmaktan oldukça bunalmış bir haldeyken bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yeni bir dizi keşfetmiş oldum. Yine bir Amerikan sitcom'u... The Big Bang Theory. Belki daha önceden duyanlarınız ya da izleyenleriniz vardır. Çünkü Eylül 2008 tarihinden beri cnbc-e'de gösteriliyormuş fakat şu bir gerçekki hepimiz gibi ben de bir "How I Met Your Mother" bir "Lost" bir "Prison Break"...... rüzgarına kapılmış olduğum için birçok güzel dizi gibi bunu da atlamışım.


The Big Band Theory, 2007 yılında Amerika'da gösterilmeye başlamış zeki espirilerle dolu bir sitcom. Zaten adını meşhur Big Bang Teorisi'nden aldığı için adına yakışır tarzda değişik bir mizah anlayışının olması kaçınılmaz. Bu noktada "The Big Bang Theory" diğer sitcomlardan ayrılıyor. Hatta dizideki espiriler ve çeşitli matematik denklemleri, Kaliforniya Üniversitesi'nden bir astronomi ve fizik profesörü tarafından kontrol edilip öyle yazılıyormuş, gerisini siz düşünün!

Dizi, bir grup "geek" (sosyal yaşantısı bilgisayar veya bilim gibi belirli kalıplar içinde olan kişi) arkadaşın maceralarını konu alıyor. İlk bölüm kahramanlarımızın yaşadıkları yerin karşı dairesine Penny isimli kızın taşınmasıyla açılıyor. Onu etkileyebilmek için normal (!) bir insan gibi davranma çalışmalarıyla da komedi başlıyor.


Siz de değişik dizi alternatifleri arıyorsanız bir de bunu deneyin... Hem bilgilenecek hem de çok eğleneceksiniz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..