21 Aralık 2009 Pazartesi

Yeni Bir Gun

Sabah erkenden kalkıyoruz, elimizi yüzümüzü yıkıyoruz, banyo yapıyoruz, belki üzerine yağ sürdüğümüz bir dilim ekmeği ağzımıza attıktan sonra giyinip süslenip işe gidiyoruz. Sabah işe geldikten sonra, bir kaç gazetenin web sitesine bakıp, gün içinde yapılacak işlerimizi değerlendirip, başlıyoruz tempoya. Öğlen yemeğine geldiğimizde biraz oh çekme şansımız oluyor. Sonra işe geri dönüyoruz. Saatimize şöyle bir göz attığımızda 3'e yaklaşmış olduğunu ve daha işten ayrılıp eve gitmemize en azından 3 saat daha kaldığı dikkatimizi çekiyor, ufak bir "amaann daha 3 saat var " dedikten sonra işlere devam ediyoruz, belki de canımız istemeye istemeye.
Akşam eve gelmeden önce alışveriş yapıp ne yiyeceğimizi seçerken bile bir isteksizlik var içimizde. Yemeği yedikten sonra açıyoruz televizyonu , CNBCE'deki dizilere göz gezdirip haberleri dinleyip içimiz sıkıldıktan sonra biraz daha TV'de zap yapıyoruz. Başlıyor uykumuz gelmeye, uzanıyoruz salondaki kanepeye ya da yatağımıza, belki de elimizde bir kitap bizi bir yerlere götürmesini umuyoruz. Yavaş yavaş gözlerimiz kapanıyor günün yorgunluğuyla. Son bir hamle ile telefonun alarmını kurup dalıyoruz uykuya.

Dit dit dittt ditttttttttttttttt, sabah olmuş, aynı hikaye yeniden başlıyor. Canımız biraz sıkkın kalkıyoruz yataktan, düşünmemek elde değil, ne için yaşıyoruz? Nereye doğru gidiyoruz?

Pazartesiyi Salıdan , Salıyı Çarşambadan farkli kılan ne?

Yeni bir gün olması!

Ferrari'sini Satan Bilge'de okumuştum , yıldızlara, gökyüzüne bakıp da yasadığı hayatın farkında olmayan, o güzelliğin tadını çıkaramayan hayattan zevk alamaz, mutlu olamaz. Beni çok, hem de çok etkilemişti. Her gökyüzüne baktığımda bu sözü hatırlıyorum. Kaybolmuşluğun ortasında, soldan sağa sağdan sola savrulan hayatları yaşadığımız sürece bu basit mutluluğun bile tadını çıkartamıyoruz.

Okuduğunuz yeni bir gün serisinin ilk yazısıydı. Son olarak sizlere bu serinin felsefesini aktarmak istiyorum.

Zamanınızın efendisi olamazsanız, zaman sizin efendiniz olacaktır.

İkinci yeni bir günümüzde görüşmek üzere.

1 yorum:

  1. Çok içten ve sürükleyici. Yazılarınızın devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..