22 Aralık 2009 Salı

Julie & Julia


Dun aksam Ezel dizisinin yerine Arog filmini gorunce sinemaya gitmeye karar verdik. Istinye Park'a 5 dakikalik mesafede oturuyor olsak da dun aksamki soguk hava hevesimizi kacirdi. Bizde kendi film arsivimizden film bakmaya basladik.


Itiraf ediyorum ben internetten acayip film indiririm. Bu sinemaya gitmiyorum anlamina gelmesin ama arsivcilik bende hastalik seviyesinde. Arsiv icerisinden yeni cikan ve henuz Turkiye'ye gelmemis bir filmi sectik... "Julie & Julia"...

Basrollerini Meryl Streep (Julia) ve Amy Adams (Julie)'in baslastigi filmde, Stanley Tucci ve Chris Messina da rol aliyor. Film, iki ayri gercek hikayeyi farkli zaman dilimlerinde anlatiyor.

Film, kocasinin diplomatik isleri nedeniyle surekli seyahat eden Julia'nin en son duraklari olan Paris'e gelmesiyle basliyor. Bos zamanlarini degerlendirmeye calisan Julia, birkac basarisiz denemeden sonra en sevdigi sey olan yemek ile ilgili birseyler yapmaya karar veriyor. Hikayenin bu kismi Julia'nin yemek kursu ile baslayan ve onun Fransiz mutfagini Amerikali'lara tanitan unlu bir yazar olmasi ile son buluyor.

Bunun paralelinde ise New York da yasayan ve bir sigorta sirketinde calisan Julie'nin hikayesi, monoton hayatindan siyrilmak istemesi ve buna bagli olarak bir blog sitesi acmasi ile basliyor. Julie, 365 gun icerisinde Julia Child'in kitabindaki 524 yemek tarifini deniyor ve sitesinde paylasiyor...

Her iki hikayenin paralel bicimde anlatilmasi, her ikisininde farkli zamanlarda olsa bile hayatlarinin birbirine benzemesi ve tabii ki Meryl Streep'in muhtesem oyunculugu filmin izlenme keyfini arttiriyor. Turkiye'ye gelis tarihi konusunda herhangi bir fikrim yok ama mutlaka seyretmenizi tavsiye ederim.

Bu film sayesinde uzun zamandir zaman ayiramadigim bloga yazi eklemis oldum. Umarim bundan sonra daha uzun araliklarla yazmam :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..