25 Aralık 2009 Cuma

İtici Detaylar.. Benden söylemesi..!

Biz kadınlar neden dış görünüşümüz hakkında bu kadar takıntılıyızdır? Kim için giyinir, kim için süsleniriz? Biraz kendimiz için, biraz hemcinslerimiz için, ama en çok da karşı cins için galiba.. Sabah Gazetesi ilginç bir araştırma yayınladı geçen hafta; 20-65 yaş aralığındaki 75 erkeğe "Kadınlarda neleri beğenmiyorsunuz" sorularını yöneltip bir "erkek modametresi" çıkartmışlar. İşte erkeklerin kadın giyim-kuşam ve güzelliğinde beğenmedikleri 10 şey:


1. Dolgu topuklu ve platformlu ayakkabı: Platform bu senenin modası, ama dolgu topuğun seksapaliteden baya uzak olduğu konusunda pek de haksız sayılmazlar.

2. Aşırı makyaj: Kim boya küpüne dalmış bir hatun sever ki!

3. Ugg botlar: Tartışma konusu, yakıştıran yakıştırıyor bence.

4. Sarıya boyalı saçlar: Hadi oradan, "sarışın olsun çamurdan olsun" düşüncesinde erkek yok mu yani?

5. Çok büyük çanta: Size ne canım, siz mi taşıyacaksınız..

6. Büyük güneş gözlüğü: Ne yani, 90'larda taktığımız demode uzun ince gözlüklerden mi takalım?

7. Aşırı parfüm: Hele bir de ağır bir kokuysa gerçekten burnunuzdan nefes almamaya başlıyorsunuz bir süre sonra.

8. Uzun tırnak: Moda olursa olsun, pislikten başka bir şey değil..

9. Halka küpe: Çeşitli çağrışımlar uyandırıyormuş akıllarında (çingene-amigo-afrikalı kadın gibi) ama ben hiç modasının geçmeyeceğini düşünüyorum.

10. Logolu çanta: Monogramlı çantalar o kadar ayağa düştü ki zaten bu konu hakkında olumlu görüş belirtecek kadın da kalmamıştır herhalde.


Pekiyi, biz kadınlar erkeklerde neleri beğenmeyiz? Ben Sabah Gazetesi gibi kapsamlı bir araştırma yapmamış olsam da, kadın camiasında eleştirilen detayları şöyle özetleyebilirim:


1. Dar gömlek giyip üst dört-beş düğmesini açmak: Bunu yapmanın ne gibi bir açıklaması olabilir? Kaslısınız, onu göstermek istiyorsunuz? Sıcaktan o kadar bunaldınız ki ne yapacağınızı şaşırdınız? Laser epilasyon meyvelerini verdi ve siz bunu kamuoyuyla paylaşmak istediniz? Yapmayın n'olur.
2. Üzerine fazlasıyla oturan pantolon giymek: Bir erkek balet değilse tayt benzeri bir pantolonla neden gezer ki? Bu iddia, bu özgüven niye? Güzel vücutlu kadınlarda dar pantolon ne kadar güzel duruyorsa güzel vücutlu da olsa bir erkekte o kadar antipatik duruyor bence.

3. Paçaları kısa pantolon giymek: Şort veya capri değil demek istediğim; klasik, uzun olması gereken ama bilek hizasında biten pantolonlardan bahsediyorum. Bu şahıslar oturduğunda pantolonun baldır altına kadar çıkması ve çorapla pantolon arasında kalan bacağın teşhir edilmesi ise evlere şenlik!

4. Jöleye batmış çıkmış, arkaya taranan saçlar: Biz lisedeyken bir de çim adam gibi tepeye diken versiyonları vardı bu jöle severlerin, zamanla "ben senin saçlarına jöle sürdüğünü bilirim" gibi hatıralarla uğurladık saçlarını.


5. Kısa kollu klasik gömlek giymek: O gömleğe kısa kollu denemez aslında, hani dirseğin hemen üzerinde biter, içine iki erkek kolu girebilecek kadar geniştir, erkek kazara kolunu kaldırdığında göğsüne kadar dekolte verir. "E ne yapayım, yazın ortasında uzun kollu gömlek mi giyilir" derseniz, giyilir efendim, sıvayın kolları, yeter ki giymeyin o facia gömleklerden.


6. Kolsuz atlet giymek: Ben erkek olsam, soğuktan titrer ama yine de o atletlerden giymezdim. Her gömleğin altından okunuyor bir kere, hani yuvarlak büyük bir yakası var bir de erkek bir-iki düğme açabilsin diye. Onu ya hiç giyme, ya da tişört filan giy, aynaya bakasın gelmez o üzerindeyken!




7. Spor dışında giyilen eşofman takımlar: Bu yüzden kendi babamla tartışmışlığım vardır; canı gibi sevdiği Beşiktaş'ının eşofman takımını gideceğimiz yurtdışı seyahatinde giymesini zar zor engelleyebildim. Bir de bunların pazardan alınan versiyonları var ki aman yarabbi!

8. Bere takmak: İstisnası vardır elbette, bazen mordern modelleri de oluyor, ama ben şu örgü berelerden bahsediyorum. Ya kafanın tamamını saracak kadar dar oluyor, ya da tepesi hafif arkaya doğru sarkıyor; Laz balıkçı modeli. Tam alına gelen kısımda ya bir etiket, ya bir arma olmalı tabii bir de. En çekici erkeğin bile karizmasını yıkar.



9. Dijital kol saati: Sanırım dijital kol saati bana ergenliğe girmemiş/girmek üzere olan erkek çocuklarını hatırlatıyor. 20 yaşını geçmiş bir adama o kol saati çekici gelmemeli bence.

10. Sivri burun ayakkabı: Evet, sivri bitimli veya küt bitimli olabilir, ucu havaya kalkık olabilir, anladınız siz demek istediğimi. Bunu bir de kot altına giymişse Kadıköy veya Bakırköy gençliği tipolojisinde değerlendirilebilir.









Erkeklerin giyim-kuşamları her ne kadar detaysız gibi görünse de dikkat edilecek çok şey var; bunlar kız arkadaşlarımla oturup konuştuğumuzda aklımıza ilk gelenler sadece. Aslında şahsen ben bahsettiğim araştırmada eleştirilen 2-3 maddeyi yapıyorum, eğer listede sizin de yaptıklarınız varsa karar sizin, sonuçta "moda insanın kendine yakışanı giymesidir" mottosu da mevcut..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..