9 Aralık 2009 Çarşamba

Bütün Dünya Bir Masa Etrafında Buluştu



Dedim ki bu yazı şahsıma münhasır kadehimsiz ve yanında soğuk şalgam susuz gitmez sonra dedik ki, Brezilya’nın «Kakaça», İspanya’nın «Sangria», Almanlar’ın «Bira» ve Meksikalılar’ın «Tekila» şenliği varken, bizimki nasıl olmaz? Kutlasın tüm dünya, sakilere iş çıkaralım zevk-ü sefa ile… Ve 5 Aralık Cumartesi türkü yabancısı, tüm rakıseverler kadehlerini aynı anda kaldırmak için bir araya geldi. «Dünya Rakı Haftası» muhabbeti, mezesi, balığı, rokası, fasılı ve herkesin kendi damak zevkine göre olan rakısı ile bu yılda hepimize coşkulu bir şenlik armağan etti.


Bu özel hafta ilk kez 2006 yılında Dünyanın ilk rakı portal’ı Buyukkeyif.com’daki binlerce rakıseverin coşkulu katılımıyla hayata geçti. Birbirine karafını, bardağını, 70’liğini hediye etmeyen, böyle bir gecede rakı içmeyen, muhabbet etmeyen, en çok da günün anlamını bilmeyen o an itibariyle ayıplanmaya başladı. «Rakı Haftası» geçtiğimiz hafta Türkiye'deki rakıseverler bir araya gelerek özellikle Çiçek Pasajı'nda ve Kumkapı’da «İngilizlerin şarap haftası, Almanların bira haftası varsa, artık bizim de Rakı Haftamız var!» sloganı ile kutlandı. Her ne kadar güzel yurdumuzun «herkesin dini kendinedir» fikrinden uzak olan bazı şehirlerinde bu haftaya destek veren büyük alışveriş yerlerine büyük tepkiler gosterilse de, can sıkıcı bir durum yaşanmadı. Eğer, korkulan küçük çocukların rakıya teşvik edilmesiyse, en kötü tek sofrayı paylaşmayı ayrımcılık yapmamaya teşvik eder. Nitekim alkollerde yaş sınırı var.

Her yıl Aralık ayının ilk haftası kutlanacak olan «Dünya Rakı Haftası» şerefine; rakı piyasasının lideri Yeni Rakı, Tekirdağ Rakısı ile birlikte 35 ve 70 cl'lerde indirime giriyor. Bu özel ve milli sayılabilinecek haftanın Aralık ayının ilk haftası olmasının büyük nedeni balığı çok, mevsimi soğuk, geceleri uzun ve harflerinden rakı yazılabilen tek ay olan «Aralık» ayının olmasından kaynaklanıyor.

2009 yılında Dünya Rakı Haftası tadına doyulmaz bir biçimde kutlandı. Ve artık vazgeçilmez bir alışkanlık o…


içmesini bilene
zevk-u sefadır.
içme’yi bilmeyene
cevr-ü cefadır rakı.

bir münasip mikdarı
muhabbet anahtarı
kaçırırsan ayarı
can’a ezadır rakı.

ne dert kalır, ne keder,
içeni mes’ut eder.
içebilirsen eğer
ruhu ciladır rakı.

2 yorum:

  1. ayyyy kuzum süper olmşş yazılarının devamnı bekliyorumm wallaaa yazan parmaklarına sağlıkk =)

    YanıtlaSil
  2. Fransizlarin beaujolais nouveau'sunu'bastiracak gibisin..Bizim gençler de artik ellerinde goblelerle raki getirirler anfilere..fena mi olur.. hadi bakalim devam..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..