16 Aralık 2009 Çarşamba

Yumurtayı Nasıl Seversiniz?


Julia Roberts ve Richard Gere'in başrollerini paylaştıkları "Runaway Bride" (Kaçak Gelin) isimli, çok uzun yıllar önce seyrettiğim filmde aklımda kalan bir replik var: "O zaman söyle, yumurtayı nasıl seversin?". Birebir kelimeler bunlar olmayabilir belki ama varılmak istenen hedef buydu. Richard abimiz kızın sevgilileri ile konuşurken, hepsi kızın sevdiği yumurtayı(omleti neyse...) farklı tarif ediyordu.


Filme dair başka bir görüntü yokken zihnimde, bunu önemli kılan neydi? Yaptığı çağrışım pek tabii ki.

Kendimizden önce başkalarını düşünmemiz gereken ya da öyle olduğunu hissettiğimiz durumlar vardır hayatımızda. Onlar gerçekten de önemlidir. Zaten öyle olması da gerekir, herkes de böyle olmasını bekler. Bazen de karşımızdaki insanları kendimizden vazgeçercesine sevdiğimiz anlar olur. Biz istiyoruz diye değilde sevdiğimiz kişi istediği için listenin başına koyduğumuz önceliklerimiz... Mutluluğun yolunun yanımızdakini mutlu etmek olduğunu düşündüğümüz zamanlar... Hep verdiğini ama karşılığında hak ettiğini alamadığını düşünmek...

O yüzden bu soru önemli. Bazen durup düşünmek, "Ben ne istiyorum? Gerçekte istediğim bu mu demek?" önemli. Kendine vakit ayırıp, zaman zaman iç sesini dinlemek önemli. Hayatının merkezine başkalarını değil kendini koymak, etrafındakilerle sende olanı paylaşmak önemli.

Ben haşlanmış yumurta asla yemem. Az yağlı, bol beyaz peynirli, yeşil zeytinle zenginleştirilmiş, üzerine kırmızı pul biber serpilmiş omlete bayılırım.

Şimdi sıra sizde. Yumurtayı nasıl seversiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..