29 Aralık 2009 Salı

Vavien

Eskiden Türk filmlerini nasıl olsa dvdleri çıkar düşüncesi ile evde izlemeyi tercih ediyordum. Fakat son birkaç senedir bu durum tersine dönmeye başladı. Hatta son 1-2 senedir %80 oranında Türk filmlerini izliyorum sinemada. Aslında yapılması gereken de bu. Filmlerin nasıl bütçelerle çekildiği ve ne zorluklarla yapıldığı düşünülürse hepimizin destek vermesi gerekir.

İşte bu düşüncelerle uzun zamandır beklediğim ve merak ettiğim filmi dün izleyebildim. Filmi uzun uzun anlatmadan önce görüşümü hemen söyliyim. Mutlaka izlenmesi gereken çok güzel bir film...

Başrollerini Engin Günaydın ve Binnur Kaya'nın paylaştığı filmde, Settar Tanrıöven, Serra Yılmaz, İler Aksum ve birçok oyuncu yer alıyor. Filmin senaryosu Engin Günaydın'a ait. Yönetmenler ise Küçük Kıyamet filminde de hatırlayacağımız Taylan kardeşler.

Önce Vavien'in anlamını merak edenler için kısaca anlatayım. Vavien genellikle dubleks evlerde olur. Alt kattan açtığınız bir ışığın üst kattan kapatılmasına yarayan bir mekanizma. Filmin ismiyle alakası da başroldeki karakter Celal'in elektrikçi olmasından kaynaklanıyor.

Film Tokat Erbag'da ağabeyi ile elektrikçi dükkanı işleten Celal'in karısı ile olan ilişkisi üzerine kurulu. Ailesi ile mutsuz olan Celal, kendisini bir hayat kadınına kaptırır. Bu yüzden de başı belaya girer. Bu arada Celal'in karısı Sevilay, babasının Almanya'dan gönderdiği paraları kocasından gizli bir şekilde biriktirir. Celal paraları bilmektedir ve içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için karısını öldürme planı yapar. Amacı karısını öldürüp, biriken parayı almak ve hayat kadını ile beraber yaşamaktır. Fakat olaylar Celal'in beklediği şekilde gelişmez.

Tüm bu olaylar kara-komedi şeklinde ve kasaba insanının doğallığı ile seyircilere aktarılmış. Oyuncuların genellikle komedi filmlerinde oynamış olması filmi daha da komik bir hale getirmiş. Özellikle Engün Günaydın ve Binnur Kaya'nın oyunculukları muhteşem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..