27 Aralık 2009 Pazar

Los Vivancos

“Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek” diyor, Endülüs’ten çıkma 7 erkek kardeş. Nam-ı diğer: Los Vivancos. Kendilerini ilk kez 2008 senesinde İş Sanat’ta izlemiş, hayran kalmıştım. 27 Aralık Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapacakları gösteri için tekrar İstanbul’a geleceklerini öğrenince, bu haberi yurdum kızlarıyla paylaşmayı kendime bir borç bildim.




Dansçı babaları Pedro’yu idolleri kabul eden; Elias, Josué, Josua, Cristo, Aaron, Israel ve Judah adlı 7 kardeş küçük yaşlarda müzikle ilgilenmeye ve dans etmeye başlarlar. Küçükken break dans ve sokak danslarına da ilgi gösteren kardeşler, Barselona Dans Konservatuarı’nda aldıkları eğitimden sonra kendilerini geliştirmek için birbirlerinden ayrılıp yollarına farklı dans topluluklarıyla, farklı dans türlerinde devam ederler. Başarılı solo kariyerleri süresince yeteri kadar deneyim kazandıklarına inanınca tekrar biraraya gelme kararı alıp, 2004 yılında “Muhteşem Yedili” olarak da bilinen flamenko grubu Los Vivancos’u kurarlar. O günden beri de, ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde gerçekleştirdikleri gösterileriyle flamenko dansının dünya üzerindeki en önemli temsilcilerinden biri haline gelirler.




Peki bu muhteşem yedili sahnede neler yapıyor? Los Vivancos bir flamenko grubu olmasına rağmen, gösteri sadece bu danstan ibaret değil. İzleyiciler, kardeşlerin çocukluktan bu yana yaptıkları, öğrendikleri her türlü dansı izleme şansı buluyor. Baleden break dansa, farklı dans türlerinin sergilendiği şov flamenko ile son buluyor, muhteşem bir gösteri çıkıyor ortaya. Ayrıca tek marifetlerinin dans olmadığını, hepsinin ayrı bir enstrüman çalabildiğini de belirtmekte fayda var.

Gösterinin sonunda ise, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu izleyiciler gayet memnun ayrılıyorlar şovun sahnelendiği mekandan. Gösteriyi beraber izleyen arkadaş gruplarının arasında ise hep aynı muhabbet: Analar neler doğuruyor yahu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..