19 Aralık 2009 Cumartesi

Rüyaların Tiyatrosu OLD TRAFFORD'da Maç İzlemenin Keyfi Başkadır!

Futbol seven sevmeyen herkesin kuşkusuz bildiği bir stadyumdur Old Trafford, ya da bilinen adıyla “Rüyaların Tiyatrosu”. Orada maç izlemek ayrı bir keyif derdi hep gidenler… Gerçekten de öyleymiş. Hele de gidilen maç Manchester United ve bir Türk takımının maçıysa… İşte o zaman futbol şovuna hazır olun!Biraz stadyumdan da kısaca bahsedeyim, bir kere muhteşem bir stadyum, İngiltere’nin en büyük futbol stadyumu ünvanını elinde bulunduruyor.
1941 yılında 2. Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından bombalanmış, bu nedenle Manchester United 1941-1949 yılları arasında maçlarını Manchester City ile birlikte Maine Road’da oynamak zorunda kalmış. 1949 yılından itibaren ise 76000 kişilik kapasitesiyle günümüzdeki halini almış. Manchester şehir merkezinden bindiğimiz otobüsten ıssız, tekinsiz bir yerde inmemizle Old Trafford maceramız başlamış oldu. Bir takım fabrika yapılarının ve karanlık sokakların içinden bir süre yürüdükten sonra uzakta, kırmızı harflerle yazılmış, belli belirsiz okuduğum “MANCHESTER UNITED” yazısı karşıladı beni. Biraz daha yaklaşmamla birlikte Old Trafford, mimarisi ve görkemiyle resmen büyüledi, kesinlikle “bunu görmeye değerdi” dedirtti. 25 Kasım günkü Manchester United-Beşiktaş maçı maceramdan bahsediyorum. Old Trafford’u dünya gözüyle görmeme sebep olan o maçtan. Öyle futbol meraklısı bir insan değilim, maç izlemeyi sadece sıcak evimde televizyon karşısında, elimde kumanda, ayağımda eşofmanlarım olduğu sürece izlemeyi severim. Bir de maç izlerken “Aaa Michael Owen, aaa Torres öhöm öhöm” şeklinde triplere girerim, ama hepsinin adını da, hangi takımda oynadığını da bilirim Allah için!! O yüzden arkadaşlarım hadi maça gidelim deyince hayır demedim tahmin edersiniz ki! Yoldayken “Acaba kaç gol yer Beşiktaş” diye düşünüyordum ne yalan söyleyeyim, aman Beşiktaş taraftarları alınmasın! Manchester United kendi stadyumunda yıllardır yenilmeyen bir takım olduğu için insan ister istemez düşünüyor. Bir de tabi “yenilsek acaba bir olay çıkar mı?! Yensek Manchester taraftarları bize dalar mı?!...” vs vs gibi pek çok soru aklımı kurcalıyordu. Maç süresince elbette ki bir takım gerginlikler yaşandı. Zaten bir avuç taraftarız bir de bunun üstüne güvenliğin sürekli bizi susturma çabasında olması, ayağa kalkanları oturtmaya çalışması, atkılarını sallayanlara bile sert bir üslupla atkılarının indirilmesini istemesi pek hoş değildi. Ama Türk taraftarı her yerde Türklüğünü gösterdi, güvenliğin oturttuğu insanlara yönelik değişik (!) tezahüratlarla onları da ayağa kaldırmasını bildi! Karşı tarafta Manchester tribünleri sakin, oturan insanlarla doluyken tüm stad bangır bangır Türk sesleriyle yankılanıyordu! Maçı Manchester tarafından izleyen arkadaşım maç sonrası yanıma gelip, sadece sizin sesiniz duyuluyordu demesiyle de kanıtlanmış oldu. Sonuç: Harika bir maç, mükemmel bir stadyumda, ateşli Beşiktaş taraftarlarıyla zıplaya zıplaya, güle oynaya izlendi. 1-0’lık skorla Manchester United’ı evinde ezen Beşiktaş, benim hayatımda gittiğim ilk maçı unutulmaz kıldı, Manchester’lı taraftarlara da kuzu kuzu evlerine dönmek düştü!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..