16 Kasım 2009 Pazartesi

Bu işin arkasında bir domuzluk var

Forward maillerini sevmem ve genelde de okumam. Hele hele genelde kızlar arasında forwardlanıp durulan "bu maili 5 dk içinde 10 kişiye gönder, yarın sevgilin olsun, 20 kişiye gönder yarın gelip istesinler, 30 kişiye gönder haftaya 3üzlerin olsun" tarzı mailler nedeniyle çok arkadaşım bloklanmıştır. Ama bu sefer okuyacağım tuttu. Bu okuduğum da tabi ki de o spam mail oluşturmak için hazırlananlardan değildi. İsmi cismi verilen bir doktor tarafından domuz gribi hakkında bilgilendirme amaçlı yazılmış.Hiiiççç de eller nasıl yıkanmalı, maskeler nasıl takılmalı, gargarayı napmalı ?filan demeyeceğim! Bu yaşa geldiyseniz el yıkamayı maske takmayı filan biliyorsunuzdur zaten. Bu mailde çok ilginç bazı şeyler öğrendim. Hepsini yazacak değilim tabi, ama size ilginç sayılar;
Normal grip senede dünya çapında yarım milyon can alıyormuş.Dahası her sene kızamık, zatürre gibi hastalıklardan her sene 10 milyon kişi ölüyormuş.Domuz gribinden ölenlerin sayısı ise kabaca 2000 kişi. Ve herkes maske takma savaşında.Peki AIDS? 25 milyon kişi bu hastalığa yakalandı ama kimse prezervatif takmak istemiyor!
Bu geçen seneki kuş gribi vakasını hatırlarsınız herhalde? Hani inanılmaz bir panik yaratılıp, karantina bölgeleri oluşturuldu, ve binlerce hayvan katledildi. Peki bu hastalığın bilançosu ne kadardı? 10 yılda 250 kişi, yani yılda 25 kişi!
Acaba bazı haberler bu hastalıklardan kazanç sağlayanların sponsorluğunda mı hazırlanıyor?














Siz iyisi mi, maskenizi de prezervatifinizi de takın, vitamininize de alın. Haberleri de çok ciddiye almayın;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..