29 Kasım 2009 Pazar

YENİ BİR ALTERNATİF- FLASH FORWARD

6 ay sonra bugün ne yapıyor olurdunuz acaba? Benim için yanıtlaması çok zor bir soru değil bu, 6 ay önce de çok farklı bir şey yapmıyordum, 6 ay sonra da dramatik bir değişiklik olacağını zannetmiyorum hayatımda. Peki, yakın geleceğe ait 2 dakika 17 saniyelik bir sahne görseniz neler olurdu? Gördükleriniz hoşunuza gitmese değiştirmek için bir şeyler yapar mıydınız ve bu yaptıklarınız olabilecekleri engelleyebilir miydi? Yoksa kader yaşamak zorunda olduğumuz bir son mudur..? Son günlerde adını çok fazla duyduğum Flash Forward dizisi benzer sorulara cevap arayan ilginç bir dizi.


Bilim kurgu yapımlarla pek aram yoktur, kasıp kavuran Lost dizisi hakkında bile "ıssız ada filan, çok klişee, pehh" demişliğim vardır. Ama Flash Forward, daha ilk bölümden insanda merak uyandırıyor. Lost'un ilk sahnesine benzer bir sahneyle açılış yapıyor Flash Forward; bir araba kazası enkazından çıkan bir adam, kaos ortamı, neler olduğunu anlamaya çalışıyoruz. O kaosun tüm dünyada insanların 2 dakika 17 saniye boyunca bilincini yitirmesinden ileri geldiğini, bu bilinç kaybı boyunca insanların geleceğe bilinç sıçraması yaşadıklarını anlıyoruz. Bu imajların birbirleriyle bağlantısı olup olmadığını ve sebeplerini araştıran insanların arasında dizi ilerliyor.

Dizinin başarısının sırrı sadece ilginç hikayesi değil, güçlü oyuncu kadrosu bence. Her sahnede tanıdık bir sima var, "gözüm bir yerden ısırıyor" dediğimiz karakterlerin sayısı hiç de az değil. Shakespeare in Love başta olmak üzere birçok yapımdan tanıdığımız Joseph Fiennes, Lost'un Penelope'si Sonya Walger, Coupling'deki Jack Davenport.. Güçlü oyunculuklarının insanı dizinin içine çekmesi zor olmuyor. Bir de özellikle Türk dizilerinde hikayenin yavaş akmasından muzdarip bir insan olarak (Bihter'in Behlül'le vuslatı için kaç sezon bekledik) olayların bu dizideki hızlı akışı senaristlerin anlatacakları çok şey olduğunu gösteriyor.

Eğer izlediğiniz dizilerden sıkıldıysanız ve farklı bir alternatif arıyorsanız Flash Forward'ı öneririm. İnsanı değişik sorgulamalara sürükleyen derin bir konusu olduğu gibi hikaye de tatmin eden nitelikte. Tek sorun, dizinin yeni başlamış olması, abc'de yayınlandığı için internetten indirmek ve yeni bölüm izlemek için bir hafta beklemek zorunda olmak. Yine de değiyor bence..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..