25 Kasım 2009 Çarşamba

Havaalanında Kaos!

22 Kasım günü yoğun sis nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tam bir kaos yaşanmış! Yaşanmış diyorum çünkü bu kaosu bizzat yaşayan arkadaşımın ağzından size aktarıyorum. Arkadaşımla Londra'da saat 13.30'da buluşmak üzere günler öncesinden konuşmuştuk, ben zaten Manchester'dan geliyorum, 13.30'da orada oluyorum. Arkadaşımın da normalde İngiltere saatiyle 11.30'da orada olmuş olması gerekiyor. Gelgelelim tam 11 saat (!) rötarla ancak gelebiliyor!!


İlk başta yoğun sis yüzünden uçaklar kalkamıyor, gecikmeler yaşanıyor. Hatta Sabiha Gökçen'den kalkamayan uçakların yolcuları da Atatürk Havalimanı'na aktarılıyor. Buraya kadar herşey normal, sonuçta sis var ve uçaklar siste kalkamayabilir. Asıl tantana öğleden sonra sisin dağılmasıyla başlıyor. Havanın uçakların kalkabileceği koşula gelmesine rağmen arkadaşımın İstanbul-Londra uçağı bir türlü kalkamıyor. Neden mi? Türk Hava Yolları Kabin Ekibi mesaileri bittiği için evlerine dönmüş de ondan!!! Uçak kalkabiliyor fakat bu sefer de uçağı uçuracak pilot ortada yok! Böyle saçmalık olabilir mi? Bütün bunlar yaşanırken yolcular uçağa gidiş salonunda bekletiliyor, güvenlik nedeniyle çıkmalarına izin verilmiyor! Haliyle sinirleri gerilen yolculardan kimisi baygınlık geçiriyor, kimisi ise dışarı çıkmak istediğinden kapıları yumruklamaya başlıyor. Alkışlı protestolar da cabası... Türk Hava Yolları Genel Müdürü geliyor ve bir sorun olmadığını, uçağın birkaç saate (!) kalkacağını söylüyor ve gidiyor. Sonuç: 11 saat gecikmeyle kalkan bir uçak ve perişan olan yolcular...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..