11 Kasım 2009 Çarşamba

Web'de yeni trend "davetiye sistemi"

Son zamanlarda piyasaya çıkan web uygulamalarında benzer pazarlama tekniklerinin kullanıldığını görüyoruz. Bunlardan en ilgi uyandıranı davetiye sistemi. Bu tekniği ilk uygulayanlardan biri Gmail. Gmail ilk çıktığı dönemlerde üyelik işlemi davetiyeler üzerinden ilerliyordu. Yani gmail hesabınızın olması için mutlaka hesabı olan bir arkadaşınızın size davetiye göndermesi gerekiyordu.

Son dönemlerde birçok web projesi de bu yola başvurdu. Hatta Google yeni iletişim sistemi olan Google Wave'i yine davetiye ile duyurmayı başardı. Davetiye sistemlerinin bu kadar tutmasının sebebi kuşkusuz merak. Bunun dışında insanların kendilerini "özel" hissetmesi. Bütün bunlar bir araya geldiğinde davetiye sistemi web projelerinin pazarlama çalışmalarında önemli bir yer edinmeye başladı. Eğer sizde yeni projelerinizi nasıl duyuracağınızı düşünüyorsanız davetiye sistemi hakkında biraz kafa patlatın derim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..