16 Kasım 2009 Pazartesi

Jeep ve Statü Korelasyonu

Haftasonu Bebek sahilinde yürürken jeeplere takıldım. Jeep denen araçlar silindir hacimleri büyük, ağırlıkları fazla olduğundan bolca yakıt tüketirler, oto yollarda hızlı gitmek için hiç uygun değillerdir,virajlarda savrulur, tırnaklı lastikleri uğuldar... Şehir trafiğinde ise gerek parkederken gerek dar ara sokaklara girerken trafiği felç eder. Hele İstanbul gibi park sorunu gündemden düşmeyen bir şehirde, iki araçlık yer işgal ettiklerinden, neden bu kadar tercih edildiklerini düşünmeye başladım.

Devasa Cadillac jeep , veya Hummer marka arazi aracı kullanmak , en büyüğü , en pahalıyı , en yükseği, en sağlamı bende mesajı vererek , eşe dosta ben de zengin oldum demenin bir yolu mudur, yoksa, araç çıkmasın diye yükseltilmiş Bebek kaldırımına bir hamlede çıkıp aklınca otopark sorununa kökten bir çözüm üretmek midir?

Yıllarca ezik yaşamışlığın bir sonucu mudur yoksa eli tabancalı sopalı maganda veya maç çıkışı sağa sola saldıran bıçaklı fanatikten eşini çocuğunu korumanın son çaresi midir?

Çevreyolunda içinde tek bayan sürücüyü görüp emniyet mesafesini asla gözetmeden sürekli sıkıştıran, AB de adam öldürmeye teşebbüsten yargılanacağından kuşku duymadığım otoyol canavarlarına karşı paparazi malzemesi genç manken sevgiliyi koruyacak mirasyedi ,kaçak yapsat müteahhidi , veya galeri sahibi evli işadamının diyet borcu mudur yoksa devasa dörtçeker araç?

Neden AB'de pek satılmaz da, ülkemde ve petrol zengini ortadoğu ülkelerinde en çok satar?

Hadi Ortadoğu ülkelerinde petrol ucuz, otopark yeri bol. Peki bizde bol olan ne?



3 yorum:

  1. bizde bol olan 'kıroyum ama para bende' imajını verme sevdası. niceliği nitelikten önde tutan insanlar bunlar, o yüzden bol olmasa da bende bol var imajını da yutturur durur karşısındakine.
    ama yine de jeep güzel bir şeydir, bakılası sevilesi bir araç; ama rahat sürebildiğince güzel

    YanıtlaSil
  2. Herşeyim en büyük olsun da malım var diyip gösteriyim takıntısıdır bu.700 metre kare evde 2 kişi yaşayanlar,yazdığın gibi geniş devasa arabalar,giydiği kabarık leopar kürkünden kafası görünmeyen tuaf kadınlar.Ne diyelim herşeyin büyüğü,büyük problemleri beraberinde getirmez umarım bu insanlara

    YanıtlaSil
  3. eğri oturup doğru konuşalım;
    atladığımız birkaç şeyi de hatırlamak gerekiyor; bu arabalar büyük, geniş. birkaç çocuklu varlıklı bir aile artık C, hatta D sınıfı araçları tercih etmiyor. üstüne; birçok şımartıcı özellik (koltukta kıç masajından, marka ses sistemi ve azımsanamaz ses yalıtımından tutun da birkaç kolalık buzdolabı, üç çocuk bisikletlik bagaj.. vs.) eklenince, yanına bir de sizi yolda psikolojik olarak ağır ve büyük olmasından dolayı daha güvende hissettiren bir aracı şayet fiyat ve çevre kaygınız yoksa almamanız için bir sebep de yok.

    cip kullanıcılarını mafyadan kız tacirine, müteahhitten kaldırım-ezen'e benzetecek kadar kızgın yazmaya neden olan o coşkuyu; farz edelim; dacia, tata, lada, fiat vs. kullanmak zorunda olanların kaza anında sağlıklarından endişe etmeye odaklamamanın da bazı içsel sebepleri vardır, onları da düşünüp kendimizi iyi konumlandıralım.

    sözüm meclisten dışarı...

    dip not; hayır, ne cipim var ne de almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..