10 Kasım 2009 Salı

Çin Pilavı Nasıl Olmalı?

Yemekteyiz programını izlerken çin pilavı ile ilgili epey bir eleştiri yapıldı. Peki bu Çin pilavı diye adlandırılan pilav ne gibi özelliklere sahip olmalı?
Öncelikle bu pilavın en önemli özelliği tereyağı kesinlikle içermemesi. 1 bardak pirince 1.5 bardak su ve zeytinyağı pilavın ana maddelerini olusturuyor. Pirinci ıslattıktan sonra 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenerek karıştırılıyor ve üstüne su ilave edilerek pişiriliyor. Pilavınız piştikten sonra üstüne 4 adet haşlanmış havuc, bir bağ dereotu, ve 250 gr civarı kornişon turşu eklenilebilir. Bunun haricinde konserve mısır, bezelye ve maydanoz da arzuya göre eklenebilecek malzemeler arasında..
Umarım dener, beğenirsiniz. Afiyet olsun.


çin pilavı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..