29 Kasım 2009 Pazar

Yapma Bunu Gaga!

Eminim 80’ler ve moda dediğimiz zaman çoğumuzun aklına aynı şeyler geliyordur. Kabarık permalı saçlar, o saçları arkadan sıkı sıkı toplayan kelebek tokalar, parlak taytlar, yüksek belli loft mavisi 1-2 beden büyükmüş hissi veren kotlar, bol ve uzun kazaklar, ve evet vatkalarla genişletilmiş geniş, daha geniş omuzlar... Hangimiz televizyon kanalları arasında zap yaparken permalı saçları ve korkunç kıyafetleriyle karşımıza çıkan Hülya Avşar ya da Serpil Çakmaklı ile dalga geçmedik ki! Ancak o çok dalga geçtiğimiz annelerimizin eski kıyafetleri sinsi sinsi bizim de dolaplarımıza girmeye başladı. Tayt üzerine giyilen tunikler, boyfriend jeanler derken bir de başımıza vatkalar çıktı.


Ama korkmayın, vatkalar bu sefer çok daha modernleşmiş bir şekilde geri döndü ve her türlü giyim tarzında karşımıza çıkıyor. Ceketler, elbiseler, bluzlar,gömlekler bazen genişletilmiş bazen sivriltilmiş bazen de karpuz kollarla abartılmış omuzlara dikkat çekiyor. Renkli magazin dünyasının renkli isimleri de bu modayı sevmiş olacak ki Victoria Beckham, Kate Moss, Rihanna gibi isimler sivri omuzlarıyla gururla arz-ı endam ediyorlar. Ancak bir isim var ki, vatka modasına yeni bir boyut getirmiş gibi gözüküyor. Zaten sıradışı giyim tarzıyla gündemden düşmeyen Lady Gaga yine yaptı yapacağını ve yeni albümünün tanıtımında giydiği ceketle “yok artık” dedirtti. Çoğu zaman “pantolon giymeyi unutmuş” eleştirilerine maruz kalıp, kılık kıyafetleriyle ilgi odağı olmayı her koşulda başaran Gagamız bu sefer de abartılmış(!) omuzlarıyla Amerikan futbolcularının bile pabucunu dama atıyor. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama, sizce de Lady Gaga bu ceketiyle koltuk yutmuş gibi gözükmüyor mu?

2 yorum:

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..