13 Kasım 2009 Cuma

New York izlenimleri

Kısa süre önce gittiğim Newyork gezisi ile ilgili birkaç şey paylaşmak istedim. Öncelikle NY da Brooklyn - SheepsheadBay de kaldım. Hani klasik derler ya "şehrin gürültüsünden uzak"... işte SheepsheadBay tam bu tanıma uyuyor. Okyanusun kıyısında sessiz sakin bir bölge. Eğer NY a gittiğinizde Brooklyn'e yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Hatta balık ve ıstakoz restaurantlarını da deneyebilirsiniz.İki hafta boyunca gezilmesi gereken yerlerin çoğunu dolaştık. Kısaca anlatayım;
Broadway; ilk olarak şunu söylemeliyim ki 42nd Street metro istasyonundan yukarıya doğru çıkmaya başladığınızda heyecanlanmamanız mümkün değil. Buraya ilk defa gelenlerden hep aynı şeyi duydum. Metro istasyonundan çıktığınızda ağzınız açık kalıyor. Aslında çok garip bir durum. Çünkü o görüntüye hem çok alışıksınız (filmlerden vs..) hemde ilk defa bu kadar garip bir yere geldiğinizi hissediyorsunuz. Broadway bir günde gezilecek gibi değil. Çünkü cadde üzerindeki hemen hemen her dükkan ayrı bir güzellikte. Mesela mutlaka buradaki McDonald's ve Hard Rock cafe ye uğrayın. Tabii oralara kadar gitmişken mutlaka müzikallere de gidin. Biz ünlü Majestik tiyatrosunda Phantom Of The Opera yı izledik. Tek kelimeyle müthişti....
Seaport; Burası da görülmesi gereken yerler arasında. Özellikle havanın güzel olduğu bir gün Seaport'da oturup güneşin tadını çıkarmak müthiş bir duygu...
Empire State; NY un en yüksek binası olan Empire State'i mutlaka ziyaret edin. Eğer hava güzelse sizi mutheşem bir manzara bekliyor olacak. Benim en çok etkilendiğim dev şehri o yükseklikten sessiz sedasız bir şekilde izlemek oldu. Bu arada Empire State gezinize mutlaka NY Skyride'ı da ekleyin, pişman olmazsınız.
Atlantic City; buralara kadar gelmişken sırf gezmek olmaz. NY da gezmenin yanında sizleri müthiş bir alışveriş çılgınlığı bekliyor olacak. New York'a 2 saatlik uzaklıkta olan New Jersey - Atlantic City casinolarıyla ünlü bir yer. Fakat yakın zamanda buraya dev bir outlet center kurulmuş. Alışveriş merakınız varsa kaçırmayın derim.
Hazır alışverişten de bahsetmişken NY da sizlere giyim için Century21, elektronik için J&R mağazalarını tavsiye ederim. Tabii birde Central Park'ı gezdiğiniz bir gün Apple Store'a da uğramadan gitmeyin.
Bunların dışında China Town, Little Italy, State of Liberty, Staten Island, Cooney Island, Madam Tussaud müzesi, Central Park, Museum of Natural History, Sony Technology lab ve daha birçok müze sizleri bekliyor.

1 yorum:

  1. Yazın gerçekten Ny aşkımı depreştirdi. Bir küçük ekleme: Basketbolseverler için 5.caddedeki Nba store da NY namı değer the Big Apple'ın olmazsa olmazları arasında.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..