14 Kasım 2009 Cumartesi

Türk Televizyonlarında Ciddiyetsiz İşler- Perde 2

Yazmayacağım, iyimser olacağım, sinirlenmeyeceğim diyorum ama nafile. Gün geçmiyor ki Atv kanalı bir ciddiyetsiz işe daha imza atmasın. Ece Erken'in programındaki Azot-Oksijen rezalet yazımın mürekkebi kurumadan Esra Erol'la Dest-i İzdivaç( Arap Programı sanki anasını satayım) programında yeni bir laubalilik, laçkalığa imza atıldı. Kanal gene aynı...

Atvyi yermek gibi bir gaye belirlemiş değilim, ama sinirlerimi hoplatıyor arkadaş bu kanal. Ya ben televizyon izlerken sakin olmayı bilmiyorum ya da programlar bayağılıktan ve ucuzluktan Türk halkını uyutma, aptallaştırma rolünü üstlenmiş de haberim yok..

Türk halkı samimiyeti sever kisvesi altında her türlü düzenbazlığa de seyirci kalamıyorum maalesef.. Televizyonda program yapan insanların da samimiyetle ciddiyetsizlik arasındaki ince farkı ayırıyor olması gerekmez mi acaba!!.
Neyse sinirimi biraz yatıştırıp beni bu raddeye getiren olayı özetleyeyim..
Bu Ece Erken denen arkadaş takribi 1 buçuk-2 saat süren programını bitirmiş, kuliste makyajını silmiş otururken yerinde duramıyor( malum cıvıl cıvıl bi insan kendisi), ve yayın akışında olan Esra Erol'la Dest-i İzdivaç programının stüdyosuna dalıveriyor. Esra Erol ile bir hoş beş ediyorlar hemencecik, "nasısın? ne var ne yok canım Ececim? " tadında bayağı ve boş bir sohbet.. Bunda ne var diyenleriniz varsa orada bir program akışının devam ettiğini hatırlatmak isterim. Amerikan özentisi değilim ama bir The Tonight Show With Jay Leno programına Conan O'Brien dalıp "nasıl gidiyor yayın, nasısın ne var ne yok Jay" çekmişmidir acaba?

Gerçi tam birebir bir örnek bulmam zor çünkü böyle izdivaç programlarının dünyada bir başka ülkede muadili oldugunu da pek sanmıyorum.

Televizyon programları hasret giderme, eski dostlarla anıları tazeleme platformu formunda mı olmalıdır yoksa izleyiciyi hedefleyen yayınlar yapmakla mı meşgul olmalıdır bu soruyu sorar oluyor insan maalesef kendine..


Bu kadar hak eşitsizliğinin olduğu ülkemizde bu 3.kalite programlar ve bu program sunucularına verilen bölüm başına 20-25 milyara yakın uçuk rakamlarla halkımızın giderek azalan iş yapma motivasyonunu da öldürmeyin. Ülke insanımın Güçlü bir otoriteye ihtiyacı var, böyle entrikacı şarlatanlara değil.. Televizyonculuk işini de bu kadar ucuzlaştırmayın, ya işinizi adam gibi ciddi yapın, ya da alay etmeyin bu Milletle, yeter artık!!( bu ikinci ya da nın devamında Başbakanımız gibi Ananızı da alın gidin diyesim geldi ama fazla da abartmak istemedim)
Herkese sevgiler, saygılar..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..