15 Kasım 2009 Pazar

Tyrkisk Peber??

Adından tahmin ettiğiniz üzere Danimarkaca "Turkish Pepper" anlamına geliyor. Danimarka kökenli, İskandinav ülkelerinde oldukça yaygın bir çeşit "şeker" bu. Danimarkalı ev arkadaşımın ülkesinden getirdiği ve çok sevdiği bir "şeker"miş, adının "Türk Biberi" olduğuna bakmayın, hayatımızda gördüğümüz,tattığımız birşey değil...

Neye mi benziyor? İlk ağzınıza attığınızda tadı anasonlu gibi, fakat tatlı değil, tuzlu bu "şeker"... Arkadaşımın önerisi üzerine "çatırt" diye çiğnememle ağzımın içinin biber tadıyla dolması bir oldu, ve o anda tabii soluğu gördüğüm ilk çöp tenekesinde aldım!! Yanımda arkadaşım bir yandan kıs kıs gülmekte, bir yandan da afiyetle "şeker"ini kıtır kıtır çiğnemekle meşguldü. Bende geriye kalansa yemek borumun ve midemin tekila shot sonrasındaki yanma hissiydi. Eskilerin "ağzına biber sürerim" lafı tam anlamıyla bu olsa gerek...
Ayrıca merak edenler için söyleyeyim, sade yenmesinin yanı sıra özellikle İskandinav ülkelerinde ezilip, vodkanın içine karıştırılıyormuş, bu şekilde daha güzel olduğunu söylüyorlar ve bayıla bayıla da içiyorlar. Adına da "hot shot" deniyor. Adı, içkiyi çok iyi bir şekilde tanımlıyor sanırsam. Uzun lafın kısası, adında "Türk" kelimesi geçebilir ama bizle alakası olmayan, bambaşka bir tat... Ben almıyım mümkünse!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..