19 Kasım 2009 Perşembe

KANAT'LANIN

Malum Türk milleti olarak, gırtlağına düşkün bir milletiz. Blog olarak da istisna yaratmıyor, “Yeme-İçme” kategorisine gönderdiğimiz postlarla “yaşasın yemek yemek” diye haykırıyoruz. Ben de geleneği bozmayayım, milletime yeni bir lezzet tanıtayım dedim.İşte karşınızda Güney Afrika’dan dünyaya yayılan bir restoran zinciri: Nando’s...

26 ülkede 850’den fazla restorana sahip olan Nando’s, Afrika Kuş Gözü Biberi ile çeşitli baharatlar içeren ve tarifi sır gibi saklanan Peri-Peri sosuyla tavuğu buluşturup, harikalar yaratıyor. Nando’s un lezzetinin en büyük nedenlerinden birisi de tavuğu Portekiz usulü yani özel ızgaralarda alevler arasında pişirmesi. Farklı damak tadlarına farklı soslar sunulan restoranda, Lemon&Herb, Medium Hot, Hot ya da Extra Hot Peri-Peri sosları arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz.
Güzel haberi sona sakladım. Nando’s memleketimdeki tavuk sevgisini farketmiş olacak ki, ilk şubesini Cevahir Alışveriş Merkezi’ne açmış bile. İkinci şube de yoldaymış... Eğer siz de tavuğa dayanamayıp, acı çekmeyi sevenlerdenseniz Nando’s a uğrayıp, bir de bu lezzeti deneyin derim. Ancak “Biz Türk’üz, bize birşey olmaz!” diyerek, Extra Hot Peri-Peri sosla başlamamanızı, bu acılarla dolu yolda yavaş yavaş, deneye deneye ilerlemenizi tavsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için değerlidir. Gerçekten bizi olumlu anlamda eleştiren ve ileriye götürecek eleştiriler yapmanızı diliyoruz..